Donkere wolken

De afgelopen periode werd mij een paar keer gevraagd of wandelcoaching ook helpend is bij depressiviteit.

Mijn antwoord: ja, dat kan. Vooropgesteld dat de klant zich open durft te stellen voor dat wat er is.

Wat is depressiviteit?

Je hebt last van een onverklaarbare vermoeidheid, kunt moeilijk ontspannen, voelt je somber, onrustig, snel geïrriteerd.

Achter depressieve gevoelens gaan vaak pijn, verdriet en/of onmacht schuil. Het liefst willen we zo snel mogelijk van onze nare gevoelens af. Het liefst willen we altijd vrolijk zijn en genieten.

Als je durft te kijken naar dat wat er is, durft te aanvaarden dat je (even) niet lekker in je vel zit en open staat om te onderzoeken wat de dieper ondergelegen gevoelens zijn, dan kun je vervolgens kiezen om anders om te gaan met bepaalde zaken.

Bijvoorbeeld: Vanuit je jeugd heb je meegekregen dat je moet handelen zoals het ‘hoort’. Je ‘hoort’ er voor de ander te zijn. En dan is er een familielid of vriend(in) ziek en je ‘hoort’ er voor diegene te zijn. Naast je eigen werk, huishouden en hobby’s maak je direct tijd om naar hem/haar toe te gaan en hem/haar te ondersteunen. Door alle drukte blijft er weinig tot geen tijd over voor jezelf.

Tip

Beweging is goed voor je. Ga wandelen, vooral in de natuur. Dit heeft een positief en geruststellend effect op lichaam en geest.

Wandel je liever niet alleen en behoefte aan een luisterend oor? Neem contact op via het contactformulier of stuur een whatsapp (06-27629347).

Wandelcoach Lien

Heb jij naar aanleiding van dit artikel over depressieve gevoelens vragen, dan mag je mij altijd bellen of mailen. Mogelijk kan ik je helpen vanuit wandelcoaching. Ik ben gevestigd nabij Den Bosch en werk ook op locatie. Heb je andere vragen, neem gerust even contact met mij op.